13.Zupa włoska "risotto"

13.Zupa włoska

13.Zupa włoska "risotto"

Bardzo delikatna, gęsta zupa idealna na bardziej wyszukany obiad. Potrzebujemy: rosół lub bulion (zrobiłam wołowy od podstaw) 150g ryżu 3 pomidory 1 łyżkę mąki 1 łyżkę masła 50g parmezanu 200ml kwaśnej śmietany Sól Gotujemy ryż na sypko zamiast wody używając bulionu. W garnku podsmażamy masło z mąką i parmezanem. Osobno podduszamy pomidory, które przecieramy przez sito. Do mąki z parmezanem dodajemy ryż i pomidory i dusimy chwilę na wolnym ogniu, podlewając co jakiś czas rosołem. Pół godziny przed podaniem zal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na tropach smaków Maryi Monatowej

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.