1. Rosół wołowy

1. Rosół wołowy

1. Rosół wołowy

Książka przyszła dzisiaj i nie mogłam się opanować.  Godzina 23, a ja kończę rosół :-) Pierwszy w moim życiu tak klarowny i pełen smaku. Użyłam proporcji: 600g swieżego mięsa wołowego z żeber  1,7l wody 2 duże marchewki  2 średnie pietruszki 1/3 średniego selera 1 mały por 1 średnia cebula Świeża natka pietruszki Mięso umyłam, wypłukałam (nie moczyć!), włożyłam do ceramicznego garnka i zalałam wodą (w trakcie gotowania nie wolno jej dolewać, zupa straci na smaku). W tym czasie obraną cebulę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na tropach smaków Maryi Monatowej

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.