Słodko - kwaśne sajgonki z kurczakiem

Słodko - kwaśne sajgonki z kurczakiem

Słodko - kwaśne sajgonki z kurczakiem

Sajgonki z kurczakiem to świetne danie dla miłośników kuchni Azji i fanów łączenia smaków słodkiego z kwaśnym. Są ideale jako samodzielne danie lub jako przystawka przed większym orientalnym posiłkiem. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/4 czerwonej papryki 1 mała cebula, najlepiej dymka ze szczypiorkiem 1 średnia marchewka 1 cm korzenia imbiru 1 papryczka chili lub 1 łyżeczka sosu sriracha 1 łyżka słodko pikantnego sosu chili łyżeczka cukru, najlepszy byłby palmowy, ale trzcinowy też będzie ok łyżeczka octu r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na talerzu

Autor

Na talerzu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, pierś, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, surówka, przystawki, ryż, kapustą, przekąski, surówka z kapusty, mięso, kurczak po wietnamsku, dania mięsne, surówka z czerwonej kapusty, czerwona kapusta

Inne przepisy z Na talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.