Jajka faszerowane białą kiełbasą

Jajka faszerowane białą kiełbasą

Jajka faszerowane białą kiełbasą

Przepis na : śniadanie

 Składniki: 5 jajek 1 gruba biała kiełbasa  garść szczypiorku  1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon sól pieprz 1 mały ogórek konserwowy Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo, obrać i przeciąć na pół. Żółtka przełożyć do miseczki. Białą kiełbasę ugotować i bardzo drobno pokroić. Szczypiorek posiekać i dodać do żółtek i kiełbasy.  Ogórek drobno pokroić i dodać do pozostałej masy. Na koniec dodać majonez i musztardę, posolić i popieprzyć wg uznania. Całość wymieszać. Gotową masę na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.