Przepis na : śniadanie
Składniki: 5 jajek 1 gruba biała kiełbasa garść szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon sól pieprz 1 mały ogórek konserwowy Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo, obrać i przeciąć na pół. Żółtka przełożyć do miseczki. Białą kiełbasę ugotować i bardzo drobno pokroić. Szczypiorek posiekać i dodać do żółtek i kiełbasy. Ogórek drobno pokroić i dodać do pozostałej masy. Na koniec dodać majonez i musztardę, posolić i popieprzyć wg uznania. Całość wymieszać. Gotową masę na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...