Babka kajmakowa na Wielkanoc

Babka kajmakowa na Wielkanoc

Babka kajmakowa na Wielkanoc

  Składniki na babkę o średnicy 23 cm: 350 g masy krówkowej 180 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 5 jajek 100 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru kilka kropli aromatu migdałowego Składniki na polewę: 100 g masy kajmakowej 4 łyżki kremówki 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  Dodatkowo: garść płatków migdałowych Sposób wykonania: Do garnka włożyć masę krówkową i masło. Rozpuścić na małym ogniu i odstawić do wystygnięcia. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodawać po 1 łyżce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na talerzu

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.