Konfitura malinowa (przetwory)

Konfitura malinowa (przetwory)

Konfitura malinowa (przetwory)

Konfitura malinowa (do herbaty) Konfitura malinowa to świetny dodatek do herbaty na długie, zimowe wieczory. Konfitura z malin jest bardzo łatwa w przygotowaniu, wymaga tylko odrobiny cierpliwości, ponieważ najpierw odcedzanie soku, później smażenie, zajmuje kilka godzin. Na szczęście nie są to czynności, które uwiązują w kuchni na dobę, a smażenie na dobrej jakościowo patelni z nieprzywierającą powłoką sprawia, że nad konfiturą malinową nie trzeba stać całymi godzinami. wystarczy od czasu do czasu zamiesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Qulinaria

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.