Barszcz czerwony z tymiankiem i brukwią

Barszcz czerwony z tymiankiem i brukwią

Barszcz czerwony z tymiankiem i brukwią

Jesień rządzi się swoimi prawami, dlatego w kuchni nie może zabraknąć aromatycznych przypraw, rozgrzewających zup, gorącej czekolady, dobrej książki i koca (lub kota ) do ogrzania oraz wielu innych drobnych przyjemności nieodłącznie kojarzących się z jesienią. Dla mnie niewątpliwie jedną z takich jesiennych, małych przyjemności jest zupa z buraków. Być może zabrzmi śmiesznie, ale wszystkie wersje buraczanej zupy przywodzą mi na myśl Boże Narodzenie, za którym to w tym roku tęsknię jeszcze bardziej niż zazwycza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Los Wege

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Los WegeLos Wege

Blog wegetariański w którym królują owoce, warzywa i nasiona. Roślinne przepisy na każdą porę roku, kieszeń i okazję. Smacznie, zdrowo i bez mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, zupa, ziemniaki, barszcz, marchewka, barszcz czerwony, mięso, ciekawe przepisy, obiad, barszcz ukraiński, gorąca czekolada, świąteczne przepisy, świąteczne, czekolada, boże narodzenie, zapiekanki, zapiekanka, gulasz, ziemniaki na obiad, zapiekanka z ziemniakami, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z Los Wege

Brak przepisów do wyświetlenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.