Wiśnie na 3 sposoby

Wiśnie na 3 sposoby

Wiśnie na 3 sposoby

Lato to pracowity dla mnie czas , poświęcam sporo czasu  na robienie przetworów na zimę. Ale zimą cieszy mnie gdy idę do spiżarni i wyciągam słoik z domową pachnącą konfiturą. Konfitura i frużelina  są znakomitym nadzieniem do naleśników, gofrów czy ciast. Konfitura z wiśni   Składniki   2 kg wiśni  2 kg cukru  szklanka wody   Sposób przygotowania    1. Wiśnie umyć i wydrylować Z wody i cukru ugotować syrop i dodać wiśnie. Gotować na małym ogniu około 30 minu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny eksperyment

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.