Papryka na 3 sposoby

Papryka na 3 sposoby

Papryka na 3 sposoby

Latem robię sporo przetworów, aby zimą móc cieszyć się ich smakiem. Bardzo lubię  paprykę dlatego robię ją w zalewie octowej, w formie pasty paprykowej i sosu. Pastę paprykową wykorzystuję jako sos do pizzy lub  na kanapki, a paprykę w keczupie wykorzystuję jako dodatek do obiadu lub jako sos do spagetti.  5 kg papryki ziele angielskie liść laurowy gorczyca olej Zalewa: 4 l wody 1,5 szklanki octu 10 łyżek cukru 4 łyżki soli  Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski. Do każdego słoika wkładamy po jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny eksperyment

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne eksperymenty

Uwielbiam piec i gotować

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, sosy, zupa pomidorowa, przetwory, sos paprykowy, kanapki, mięso, spaghetti, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, sałatki, sałatka, obiad, sos do pizzy, mięso duszone, sos pomidorowy, sos pomidorowy do pizzy, sałatka do obiadu

Inne przepisy z Kulinarny eksperyment

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.