Ogórki w musztardzie

Ogórki w musztardzie

Ogórki w musztardzie

Ogórki pierwszy raz zrobiłam na próbę 5 lat temu od tamtej pory tak nam posmakowały,  że robię je każdego roku. Raz robię je w wersji sałatki tak jak na zdjęciu, a czasem wkładam całe ogórki  i wlewam do nich zalewę  musztardową. W obu wersjach smakują znakomicie. Składniki:  4 kg ogórków 2 cebule wiązka kopru Zalewa: 2,5 l wody 50 dag cukru 0,5 l octu 10% 190 g musztardy chrzanowej Sposób przygotowania: Ogórki myjemy i razem ze skórką kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Do każde... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny eksperyment

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.