Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

U mnie w domu wszyscy uwielbiają ogórki małosolne, więc zrobiłam taki oto słoik tych pyszności.  Ogórki świetnie smakują na kanapkę z  wędliną,  a także z domowym smalcem.  Składniki:  2 kg ogórków gruntowych,  koper,  chrzan,  liście chrzanu,  6 ząbków czosnku,  2 litry wody,  2 łyżki soli,  3 liście wiśni.  Sposób przygotowania:  Wodę zagotować z solą i odstawić do ostudzenia. Ogórki dokładnie umyć i wysuszyć. Na dnie dużego słoja wyłożyć war... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny eksperyment

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.