Grzyby w zalewie

Grzyby w zalewie

Grzyby w zalewie

W tym roku jest tak wielki wysyp grzybów, że każdy wynosi z lasu te pyszności wiadrami, u mnie też tak było. Zrobiłam sobie taki zapas, że grzybów będę miała na długo, część zamroziłam, część ususzyłam, a pozostałe zamarynowałam w occie. Takie grzyby w occie  są świetną przekąską na imprezach lub jako dodatek do obiadu.  Składniki: 2 kg prawdziwków lub innych grzybów, 2 szklanki wody, szklanka octu, liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczka soli, łyżka cukru.  Sposób przygotowania Grzyby dokładnie oczyś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny eksperyment

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.