Tiramisu w pucharkach Błyskawiczny w przygotowaniu deser włoski, czyli Tiramisu w pucharkach. Puszysty i delikatny krem na bazie żółtek przekładany biszkoptami nasączonymi mocną kawą z dodatkiem amaretto. Mocno schłodzony deser oprószony gorzkim kakao, idealny deser na upalnie dni i nie tylko. Składniki 3-4 pucharki żółtka z 4 jaj serek mascarpone 250 g cukier puder 4 łyżeczki biszkopty 100 g zaparzone espresso 1 szklanka Amaretto ( likier migdałowy ) 50 g kakao gorzkie czekolada gorzka 5 kostek Żółtka ubi... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.