ROGALIKI Z JAGODAMI

ROGALIKI Z JAGODAMI

ROGALIKI Z JAGODAMI

Rogaliki z jagodami. Na przegryzkę moją dzisiejszą propozycją są drożdżowo - kruche rogaliki z dżemem jagodowym.  Ciasto jest bardzo delikatne, pulchne i rozpływające się w ustach. Mam od lat jeden sprawdzony przepis, którego się trzymam i jest bazą do wielu wypieków, słodkich jak i wytrawnych.  Rogaliki możesz przygotować z nadzieniem jakie lubisz, świetnie nada się masa makowa z orzechami lub tradycyjna marmolada. Składniki na 3 blachy: 300 ml mleka 100 g cukru 15 g drożdży 750 g mąki 1 jajko, 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria Poli

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Paulina WilkPaulina Wilk

Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto

Inne przepisy z Kulinaria Poli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.