MAKARONIKI Z GANACHE I LEMON CURD - porady

MAKARONIKI Z GANACHE I LEMON CURD - porady

MAKARONIKI Z GANACHE I LEMON CURD - porady

Makaroniki to słodkie, francuskie ciasteczka przyrządzone z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów. Makaroniki są słodkie, nadziane kremem, galaretką lub pod warstwą lodów. Mają chrupiącą skorupkę, a środek lekki jak chmurka. Przy tym są piękne i kolorowe, zapakowane w celofan będą wspaniałym prezentem. Wiele miesięcy miałam je w zamyśle, ale za każdym razem wydawały się zbyt trudne do zrobienia. Parę razy okazały się totalną klapą i wylądowały w koszu, ale grunt to się nie poddawać! Polecam wszystkim t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria Poli

Autor

Paulina WilkPaulina Wilk

Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, ciasto, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Kulinaria Poli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.