MAKARONIKI CIASTECZKOWY POTWÓR

MAKARONIKI CIASTECZKOWY POTWÓR

MAKARONIKI CIASTECZKOWY POTWÓR

Makaroniki to słodkie, francuskie ciasteczka przyrządzone z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów. Makaroniki są słodkie, nadziane kremem, galaretką lub pod warstwą lodów. Mają chrupiącą skorupkę, a środek lekki jak chmurka. Przy tym są piękne i kolorowe, zapakowane w celofan będą wspaniałym prezentem.  Składniki na dwie blachy - około 30-35 makaroników w zależności jaka średnica.  białka 110g, ( oddzielone od żółtek  2-3 dni przed przygotowanie, w temperaturze pokojowej przed ubijaniem bia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria Poli

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Paulina WilkPaulina Wilk

Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, mascarpone, mielone, ciasto, krem mascarpone, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z galaretka

Inne przepisy z Kulinaria Poli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.