Eklery z kremem budyniowym. Ciasto parzone masło 120 g mąka pszenna 1 szklanka woda 1 szklanka jajka 5 W rondlu umieszczamy masło i wodę, podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia tłuszczu. Rondel zdejmujemy na chwilę z palnika, dodajemy wcześniej przesianą mąkę, mieszamy energicznie. Ponownie wstawiamy na palnik zmniejszając jego moc i prażymy ciasto do 2-3 minut stale mieszając, aż zrobi się lśniące i ładnie będzie odchodzić od brzegów rondla. Ciasto przekładamy do miski i pozostawiamy do wystudzenia ( nie m... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.