Dżem z dyni z cynamonowo- cytrusową nutą

7
  • Dżem z dyni z cynamonowo- cytrusową nutą
  • Dżem z dyni z cynamonowo- cytrusową nutą

    Składniki na 3 słoiczki po 250 ml dynia prowansalska 1/2 średniej wielkości woda 1 szklanka cukier kryształ 1/2- 2/3 szklanki cynamon 1 łyżeczka kora cynamonu sok z 1/2 cytryny Dynię szorujemy, osuszamy. Następnie przepoławiamy i usuwamy pestki. Następnie kroimy w mniejsze kawałki i obieramy ze skóry. Całość przekładamy do garnka z grubym dnem. Dynię zalewamy wodą, dodajemy korę cynamonu, połowę cukru i dusimy pod przekryciem. Kiedy zmięknie rozgniatamy ją tłuczkiem do ziemniaków, gotujemy bez przykrywki, ... Czytaj dalej na blogu Kulinaria Poli


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kulinaria Poli

    Dodaj komentarz