Boczek zawijany pieczony

Boczek zawijany pieczony

Boczek zawijany pieczony

Przepis na : śniadanie

Pyszny i aromatyczny boczek zawijany pieczony w rękawie. Idealny na świąteczny stół i nie tylko. Składniki surowy, chudy boczek 1-1,5 kg przyprawy sól , świeżo mielony pieprz, majeranek, słodka papryka czosnek 5 ząbków cebula liść laurowy Dzień wcześniej boczek marynujemy. Mięso nacieramy przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, a potem obkładamy boczek cebulą z góry i dołu. Szczelnie owijamy i odstawiamy w chłodne miejsce na noc. Przed pieczeniem usuwamy cebulą, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria Poli

Autor

Paulina WilkPaulina Wilk

Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, mięso, mielone, pieczony boczek, śniadania, mięsa pieczone, mięso mielone

Inne przepisy z Kulinaria Poli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.