Seler marynowany do sałatek

Seler marynowany do sałatek

Seler marynowany do sałatek

Tak przygotowany seler po osączeniu możemy dodawać do różnych sałatek. Jest o wiele smaczniejszy od gotowców ze sklepu. Przepis od wielu lat mam od mojej koleżanki Ani J. Składniki 3 du że selery , można dać 3,5, bo zostanie trochę zalewy Składniki: 7 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 2 p łaskie łyżki soli 1 szklanka cukru, doda łam jeszcze 1 łyżkę Wykonanie Zagotowa ć składniki zalewy. Seler zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić do zalewy. Podgotować krótko ok. 4-5 minut. Prze łożyć do słoiczków i pasteryzować 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.