Schab z boczkiem w słoiku

Schab z boczkiem w słoiku

Schab z boczkiem w słoiku

Sk ładniki: Schab wieprzowy b/ko ści 1,34 kg Boczek surowy bez skóry 1,24 kg 20 gram peklosoli/ 1 torebka/ Przyprawy: majeranek, pieprz, czosnek suszony, sól naturalna Dodatkowo na ka żdy słoik: 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego ¼ szklanki zimnej przegotowanej wody 0,5 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Schab i boczek pokroi ć w plastry, oprószyć z obu stron peklosolą, solą naturalną, majerankiem, czosnkiem i pieprzem. Ułożyć w pojemniku, wstawić na dobę do lodówki. W trakcie marynowania obraca ć kilka razy. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.