Puree/mus z dyni na zimę

Puree/mus z dyni na zimę

Puree/mus z dyni na zimę

Sk ładniki: Duża dynia o mocno pomarańczowym kolorze Cukier do smaku, tak, jak lubimy ok.1 szklanka wody Torebki foliowe lub pojemniczki Wykonanie: Dyni ę obrać ze skóry, odrzucić nasiona i włókna. Mi ąższ pokroić w grubszą kostkę, przełożyć do garnka, podlać ok. 1 szklanki wody, wsypać cukier do smaku. Gotować do miękkości. Potem ut łuc tłuczkiem do ziemniaków lub zblendować podręcznym blenderem w garnku. Rada: Tak przygotowany mus można przełożyć do słoiczków i poddać pasteryzacji lub zapakować do torebek foliowyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.