Powidła śliwkowo jabłkowe

Powidła śliwkowo jabłkowe

Powidła śliwkowo jabłkowe

Składniki: 760 gram śliwek węgierek 1,56 kg jabłek (waga przed obraniem) 40 dag cukru Wykonanie: Wydrylowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa i przełożyć do rondla z grubym dnem. Dodać obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrojone w kostkę. Smażyć 1 godzinę. Po tym czasie dodać cukier i nadal smażyć, aż do zgęstnienia. Gdy jabłka zmiękną zmiksować podręcznym blenderem na jednolitą masę. Kiedy pulpa będ zie płatami spadać z łyżki (u mnie smażenie na małym ogniu trwało 2 godziny), przełożyć do słoików I ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.