Pikantny sos paprykowy na zimę

Pikantny sos paprykowy na zimę

Pikantny sos paprykowy na zimę

Ten przepis i gotowy sosik mam od Józia ze Śląska:) Keczup jest bardzo smaczny i wg mnie pikantny, taki, jak lubię. Składniki 5 kg czerwonej papryki 40 dag papryki chili 60 dag cukru, do smaku 2 szklanki octu 10% 2 szklanki oleju słonecznikowego 12- 15 liści laurowych sól i pieprz kolorowy, zioła włoskie do smaku 2 główki czosnku przecier pomidorowy 1 litr Wykonanie Oczyszczone papryki (słodka i ostra bez nasion)zemleć i razem z liśćmi laurowymi gotować 10 minut. Następnie dodać cukier, olej, ocet i gotować 15 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.