Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane

W ubiegłym roku dałam 5 szklanek wody, pieczarki były smaczne, ale my wolimy ostrzejszą zalewę, dlatego w tym roku dodałam 4 szklanki wody. Można regulować ilość wody wg własnych upodobań. Podobnie, jak przy grzybach leśnych , ja dodaję 3 szklanki wody ale można zmieniać, jak kto lubi. Sk ładniki: Ma łe pieczarki około 1,5 kg Sól 1 łyżeczka Cytryna 1 szt Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10 % 1 łyżka soli do przetworów 4-5 łyżek cukru, do smaku 1 cebula pokrojona w pó łkrążki 1 marchewka oczyszczona pokroj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.