Paprykarz a’la szczeciński

Paprykarz a’la szczeciński

Paprykarz a’la szczeciński

Sk ładniki 3 kg pomidorów ( Lima, malinowe czy bawole serce) 1 kg cebuli 1 kg marchewki 2 torebki ugotowanego ry żu lub kaszy jaglanej 0,5 szklanki oleju s łonecznikowego 3 łyżki octu 10% 3 listki Laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Pieprz kolorowy zmielony do smaku Sól naturalna do smaku ok. ¼ szklanki 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 2 łyżki sosu słodko- pikantnego Tao Tao Oregano i zio ła włoskie do smaku 5 łyżek cukru Wykonanie Pomidory sparzy ć, obrać ze skórki, odrzucić nasiona a miąższ pokroić w ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.