Papryka miodowa

Papryka miodowa

Papryka miodowa

Ten przepis mam jeszcze z czasów N.K. od koleżanki Helenki P. Polecam, papryka jest pyszna Sk ładniki: 5 kg czerwonej i żółtej mięsistej papryki Zalewa: 10 szklanek wody 2 szklanki octu 14-15 łyżek cukru 4 p łaskie łyżki soli 4 łyżki miodu 4 łyżki oleju Dodatkowo na ka żdy słoik: Po 1 listku laurowym Po 2 ziarenka ziela angielskiego Po 4 ziarenka pieprzu Po kilka ziarenek bia łej gorczycy Wykonanie; Papryk ę oczyścić z nasion i białych części. Pokroi ć na ćwiartki , opłukać i osuszyć. Sk ładniki zalewy zagotować i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.