Nalewka z suszonych i świeżych śliwek

Nalewka z suszonych i świeżych śliwek

Nalewka z suszonych i świeżych śliwek

Na zdjęciu jest fotka nalewki jeszcze przed filtracją, jest pyszna, już sobie wyobrażam, jak będ zie smakowała za 3 miesiące:) Składniki: 30 gram suszonych rodzynek 15 gram suszonej żurawiny 60 gram suszonych śliwek 0,5 kg śliwek węgierek 16 gram cukru waniliowego lub pół laski wanilii 2 szklanki jasnego rumu 1 szklanka miodu lipowego Wykonanie Owoce suszone zalać wrzątkiem i po 2 minutach osączyć, osuszyć na ręczniku papierowym. Śliwki węgierki opłukać, osuszyć, wydrylować. Do słoja wsypać wanilię, owoce susz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.