Marmolada pomidorowo pomarańczowa

Marmolada pomidorowo pomarańczowa

Marmolada pomidorowo pomarańczowa

D oskona ły dodatek do smażonych mięs, kiełbasek, jest tak pyszna,że można ją jeść łyżkami:) Składniki 1,90 kg dojrza łych, mięsistych pomidorów 2 du że pomarańcze 1 du ża cytryna ¾ kg cukru 4 łyżki likieru pomarańczowego lub Ginu Lubuskiego Po 1 łyżeczce: mielonego cynamonu, mielonego imbiru / starłam świeży/ i mielonego ziela angielskiego Wykonanie Z pomara ńczy zetrzeć skórkę a miąższ rozdrobnić, odrzucając białe włókna i osłonki. Pomidory sparzy ć wrzątkiem, obrać ze skórki i pozbawić nasion. Następnie po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.