Łosoś zapiekany z pesto

Łosoś zapiekany z pesto

Łosoś zapiekany z pesto

Składniki 2 porcje po 125 gr łososia bez skóry miąższ z 1 bułki greckiej lub innej 2 łyżki śmietany 18% 4 łyżki czerwonego pesto sok z połowy cytryny sól, pieprz cytrynowy lub kolorowy do smaku 2 łyżki startego parmezanu kilka pomidorków koktajlowych Wykonanie Filety łososia skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem, ułożyć w pojemniku, wierzch posmarować pesto, po łyżce na każdy filet, pojemnik zamknąć i odstawić na noc lub na 2 godziny do lodówki. Następnie połączyć miąższ z bułki ze śmietaną i resztą pesto, wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.