Kalafior panierowany

Kalafior panierowany

Kalafior panierowany

Sk ładniki 1 kalafior Sól, cukier i mas ło po 1 łyżeczce ¼ szklanki mleka Bu łka tarta 1-2 jajka roztrzepane z dodatkiem 1 łyżki oleju olej do smażenia, u mnie aromatyzowany czosnkiem I listkiem laurowym Wykonanie Kalafior umy ć, podzielić go na większe różyczki. Wrzuci ć do wrzątku z dodatkiem soli, cukru, masła i mleka. Obgotowa ć go al ‘dente. Następnie dokładnie osączyć z wody. Panierowa ć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano, na rozgrzanym, głębokim oleju Po usmażeniu posolić. Mo żna podać go z jajki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.