Jabłka w soku własnym

Jabłka w soku własnym

Jabłka w soku własnym

Sk ładniki na 2 słoiki 0,9 litrowe: 1940 gram jab łek na sok 810 gram jab łek do pokrojenia na cząstki 16 gram cukru waniliowego 2 szczypty cynamonu 4 gozdziki Sok z 1 limonki 0,5 kg cukru Dodatkowo: Sokownik i 2 s łoiki 0,9 litrowe Wykonanie: Jab łek przeznaczonych do sokownika nie obieramy, wyrzucamy tylko gniazda nasienne i ogonki, kroimy drobno i wkładamy do sokownika, dodajemy cukier, wanilię i goździki. Do dolnego pojemnika wlewamy wod ę, ustawiamy na nim pojemnik na sok a na górze pojemnik z jabłkami.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.