Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Składniki 1 kg grzybów leśnych, 1 łyżka soli do przetworów, 1 du ża cebula Składniki zalewy: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 4-5 łyżek cukru, do smaku 1 płaska łyżka soli do przetworów, do smaku dodatkowo na każdy słoik: 1 listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu kolorowego 1/4 łyżeczki gorczycy Wykonanie Zagotowa ć składniki zalewy dodając przyprawy, gotować 5 minut na małym ogniu, odcedzić przyprawy. Wybieramy zdrowe, m łode okazy najlepiej małe/borowiki, maślaki, rydze, podgrzybk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.