Dżem z dyni z galaretką i likierem

Dżem z dyni z galaretką i likierem

Dżem z dyni z galaretką i likierem

Sk ładniki na 6 słoiczków 0,5 litrowych: 2,5 kg ju ż obranej ze skórki i oczyszczonej dyni 200 ml lubelskiej pomara ńczówki lub likieru brzoskwiniowego czy pomarańczowego Sok z 1 cytryny 0,5 szklanki wody, moja dynia by ła bardzo mięsista więc dałam ¾ szklanki 45 dag cukru 2 galaretki o smaku pomara ńczowym po 75 gram Wykonanie: Dyni ę pokrojoną w małą kostkę włożyć do rondla z grubym dnem, podlać wodą i smażyć, aż zacznie się rozpadać. Doda ć cukier, wymieszać i smażyć dalej. Gdy dynia zmięknie zmiksować ją ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.