Dżem jabłkowy z bananem

Dżem jabłkowy z bananem

Dżem jabłkowy z bananem

Sk ładniki: 1,5 kg jab łek 3 du że banany 25 dag cukru Sok z 1 cytryny ¼ szklanki wody 2 łyżki syropu barmańskiego Grenadina, można pominąć. Wykonanie: Jab łka obrać, odrzucić gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki, przełożyć do rondla z grubym dnem, wsypać cukier, wlać sok z cytryny i ¼ szklanki wody. Gotowa ć mieszając, aż jabłka się rozpadną, około 30 minut. Utłuc je tłuczkiem i dodać banany pokrojone w plasterki. Dalej gotowa ć na małym ogniu około 30 minut. Powsta ły mus zblendować podręcznym blend... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.