Chrzan domowy na zimę

Chrzan domowy na zimę

Chrzan domowy na zimę

Sk ładniki: 0,5 kg swie żego chrzanu z ogródka ¾ szklanki wrz ącej wody Sok z 1,5 cytryny 5 łyżeczek cukru ( do smaku) 2,5 łyżeczki soli ( do smaku) Wykonanie: Świe żo wykopany chrzan umyć bardzo dokładnie i oskrobać. Następnie zetrzeć go na drobnych oczkach tarki, przy otwartym oknie:) Od razu po łączyć go z sokiem z cytryny. Zagotować wodę i wrzącą wlać do chrzanu. Doprawić do smaku cukrem i solą. Prze łożyć do małych słoiczków lub do 1 słoika o pojemności 0,7 litra. Dobrze ubić wypychając powietrze, wtedy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.