Budyń kokosowo- lazurowy

Budyń kokosowo- lazurowy

Budyń kokosowo- lazurowy

Przepis na : deser

Sk ładniki 1 puszka mleka kokosowego 400 ml 1 szklanka mleka 3% 3 łyżki cukru 16 gram cukru waniliowego 3 łyżki Blue Curacao 2 pe łne łyżki mąki ziemniaczanej 2 pe łne łyżki mąki pszennej Wykonanie W mleku p łynnym wymieszać obie mąki i Blue Curacao Mleko kokosowe po otwarciu jest bardzo g ęste, należy go podgrzać wolno i mieszać, aż będzie płynne. Doprowadzić do wrzenia dodając cukier i cukier waniliowy. Wlać rozmieszane w mleku obie mąki z Blue Curacao i mieszając gotować do zgęstnienia. Gdy chcemy uzyska ć kolor róż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.