JAJKA W SOSIE TATARSKIM

39
  • JAJKA W SOSIE TATARSKIM
  • JAJKA W SOSIE TATARSKIM

    Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. To białko wzorcowe, zawierające wszystkie aminokwasy .Jajka to również bogate źródło witaminy A, E, D i K oraz B 2 i B 12 , kwasu pantotenowego i składników mineralnych: fosforu, potasu, sodu, wapnia, żelaza, magnezu, miedzi, cynku, selenu . W żółtku jest beta-karoten i luteina, która chroni oczy przed szkodliwym promieniowaniem UVA i UVB, zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej i poprawia widzenie. Jajka mają kor... Czytaj dalej na blogu maggi79 kuchenne podboje


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z maggi79 kuchenne podboje

    Dodaj komentarz