FAWORKI , CHRUST, CHRUŚCIKI

48
  • FAWORKI , CHRUST, CHRUŚCIKI
  • FAWORKI , CHRUST, CHRUŚCIKI

    Faworki, chrust, chruściki, także kreple, polskie i litewskie oraz niemieckie tradycyjne, chrupkie ciastka o słodkim smaku, w kształcie złożonej kokardki, smażone i posypywane cukrem pudrem. Konkurują z pączkami o popularność. Dobre faworki powinny być jak chrust – powinny być złote, lekkie i kruszyć się podczas jedzenia FAWORKI BABUNI Składniki 25 dkg mąki 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżka masła 5 żółtek 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka spirytusu Tłuszcz do smażenia ( olej, smalec, ) Sposó... Czytaj dalej na blogu maggi79 kuchenne podboje


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z maggi79 kuchenne podboje

    Dodaj komentarz