Jajecznica ze smardzami – wiosenne grzyby

Jajecznica ze smardzami – wiosenne grzyby

Jajecznica ze smardzami – wiosenne grzyby

Przepis na : śniadanie

Znacie te wiosenne grzyby? Jajecznica ze smardzami jest naprawdę boska, szczególnie dla miłośników grzybów jak mój Tata , którzy przez zimę stęsknili się za świeżymi, wcinając cały czas tylko suszone. Aromat i smak świeżych smardzy w jajecznicy jest bez porównania lepszy. To bardzo delikatne i łatwe w przygotowaniu grzyby. Nie jedzcie ich w stanie surowym są w tej postaci toksyczne, jednak obróbka termiczna niweluje ten problem. Można je smażyć, gotować, suszyć a nawet mrozić. Śpieszcie się bo smardze zaraz się sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kosą po patelni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...