Gęsie udka duszone ze śliwkami i jabłkami

7
  • Gęsie udka duszone ze śliwkami i jabłkami
  • Gęsie udka duszone ze śliwkami i jabłkami

    Przepis na : obiad

    Gęsie udka duszone z winem, jabłkami i śliwkami. Ponad 1,5 godziny czekania, ale warto. Mięso jest mięciutkie, soczyste i delikatne. Wstępnie obsmażone, podczas duszenia przechodzi aromatem owoców. Ważna rzecz, gęsi podczas duszenia nie nakłuwamy by sprawdzić czy dobra i obracamy od spodu łyżką, a nie wbijając widelec czy nóż. Nakłuwanie mięsa podczas duszenia sprawi, że będzie suche i wypłyną z niego wszystkie soki, a tego chyba nie chcemy. Dodanie wina wzbogaca aromat i smak. Pyszna i atrakcyjna propozycja... Czytaj dalej na blogu Kosą po patelni


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kosą po patelni

    Dodaj komentarz