W czasie Świąt Bożego Narodzenia nie może zabraknąć śledzi. Dziś propozycja na śledzie w nieco innej, zaskakującej odmianie. Są delikatnie słodkie i korzenne, przypominają nieco smak pierników. Dzięki przyprawom idealnie wpasują się w świąteczny klimat. Śledzie korzenne o aromacie piernikowym 6 płatów śledzi typu matias (ok. 500 g) 2 średnie cebulezalewa korzenna1 i 1/2 szklanki oleju1 łyżka goździków1 łyżka mielonego cynamonu (lub w laskach - 2 szt.) 1 łyżka imbiru2 gwiazdki anyżu1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...