Cynamonowe ciasteczka z kaszy jaglanej

Cynamonowe ciasteczka z kaszy jaglanej

Cynamonowe ciasteczka z kaszy jaglanej

Od dzisiaj mam dwadzieścia lat, pierwsza dwójka z przodu! :)Zaraz zbieram się na zakupy, bo planuję upiec ciasteczka i zrobić coś na obiad w moim nowym żaroodpornym naczyniu.  Ciasteczka wychodzą miękkie w środku, jeśli lubicie kaszę jaglaną, to na pewno Wam zasmakują. Mocno cynamonowe, tym słodsze, im więcej rodzynek dacie. Można dorzucić dodatkowo pokrojone suszone śliwki. Planuję  wymyślić jeszcze jakieś inne ciasteczka z użyciem tej kaszy, chociaż te na pewno przygotuję ponownie.  Z podanyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Feel Eat

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.