Kalafior w zalewie curry

Kalafior w zalewie curry

Kalafior w zalewie curry

Ten przepis jest w moim domu od lat, znalazłam go kiedyś w jakimś starym czasopiśmie. Kalafior w zalewie curry robię w moim domu co roku i co roku znika najszybciej ze wszystkich przetworów. Składniki „sałatki” jak i zalewę najlepiej przygotować wieczór wcześniej i odstawić na całą noc. Następnego ranka możemy przystąpić już do wekowania słoiczków. Składniki: 3 dorodne kalafiory 3 duże czerwone papryki 3 duże cebule 3 łyżki soli Zalewa: 6 szklanek wody 2 szklanki octu 10% 2 szklanki cukru 1 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fascynacje Ani

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...