Dynia marynowana z goździkami i cynamonem

Dynia marynowana z goździkami i cynamonem

Dynia marynowana z goździkami i cynamonem

Zapachniało jesienią, a w kuchni pojawiła się dynia. Dziś w wersji marynowanej z dodatkiem goździków i cynamonu. Pomimo, że dynia jest zrobiona w bardziej słodkiej wersji, idealnie pasuje jako dodatek do mięs. Składniki: 3 kg dyni 2 szklanki cukru 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% laska cynamonu ok 20-25 goździków Dynię wydrążamy, pozbawiamy pestek i skóry. Kroimy w kostkę. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, do wrzącej dodajemy pokrojoną dynię. Gotujemy ok 15 minut. Kostki dyni wyjmujemy przy użyciu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fascynacje Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...