wekowane pulpety ze słoika

wekowane pulpety ze słoika

wekowane pulpety ze słoika

dziś ostatni przepis w serii obiadów słoikowych. Do tematu jeszcze z pewnością powrócę, gdy tylko znajdzie się pretekst. Cieszę się z maili, w których dzielicie się swoimi uwagami na temat tak przygotowywanych potraw. Nawet nie sądziłam, że tak wiele osób przygotowuje zapasy właśnie w taki sposób. Myślałam, że wszyscy łapią gotowce w sklepach. Te osoby, które same robią słoiki, nie dość, że wiedzą, co w ich słoikach się znajduje, ale też odciążają środowisko nadmiernie wykorzystywane przy produkcji żywnośc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.