Coraz częściej w marketach pojawiają się świeże, surowe śledzie. Warto je wykorzystać do dań bardziej wyrafinowanych niż usmażenie ich po oprószeniu mąką, choć i w takiej postaci są bardzo smaczne. Dzisiejsze danie pochodzi z kuchni rosyjskiej, widać to po dodaniu ugotowanego jajka do farszu, o czym chyba pisałam w "Maszketach". A dla tych, którzy chcą spróbować jeszcze innych śledzi na ciepło polecam: - skandynawskiego śledzia zapiekanego w sosie śmietanowo-chrzanowym , - węgierskie śledzie w sosi... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...