udziec indyka faszerowany suszonymi śliwkami i morelami

udziec indyka faszerowany suszonymi śliwkami i morelami

udziec indyka faszerowany suszonymi śliwkami i morelami

Kiedyś u babci nad piecem kaflowym malowniczo wisiały suszące się na sznurkach jabłka, których zapasy uszczuplały się po każdej wizycie wnucząt. Dziś j esień w mojej kuchni pachnie suszonymi ziołami. W pęczkach wiszą liście selera i lubczyku. Wkrótce z balkonu zetnę tymianek i bazylię, którym jakoś nie zaszkodziło ochłodzenie. Od rodziców przyszedł majeranek, czeka na otarcie. Suszone grzyby są już szczelnie zamknięte w słoikach. Moje zapasy będą nadawały aromatu większości potraw w sezonie jesienno-zimowym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.