tarta z porami i serem

tarta z porami i serem

tarta z porami i serem

na ciepło, na zimno, na kolację lub na pierwszy piknik w tym roku! tarta porowa ciasto: 250 g mąki pszennej, 125 g zimnego masła, 1 żółtko, 0,5 łyżeczki soli 2 łyżki zimnej wody farsz: 3 duże pory, 2 łyżki oleju, 1,5 szklanki twarogu sernikowego, 3 jajka, 0,5 łyżeczki curry, odrobina gałki muszkatołowej, 100 g żółtego sera, sól, pieprz Mąkę z solą, masło i żółtko posiekaj nożem na kawałki wielkości połówek grochu lub zrób to malakserem. Dodaj wodę i zagnieć ciasto. Odstaw je do lodówki na 30 minut do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.