tagliatelle z sosem piwno-grzybowym i karmelizowaną pietruszką

tagliatelle z sosem piwno-grzybowym i karmelizowaną pietruszką

tagliatelle z sosem piwno-grzybowym i karmelizowaną pietruszką

jesień = grzyby. Pomimo tego, że w tym roku jakoś grzybobrań mało, nie mogłabym odpuścić sobie tego smaku. Już kiedyś zrobiłam podejście do makaronu z grzybami . Użyłam wtedy kurek i przygotowałam sos serowy z piwem. Dzisiejsze danie ma zdecydowanie bardziej tradycyjny charakter. tagliatelle z sosem piwno-grzybowym i karmelizowaną pietruszką 500 g tagliatelle rigate #Lubella (wstążki długie), 300 g pietruszki, 300-500 g podgrzybków lub prawdziwków, 300 g jasnego piwa, 150 g wędzonego boczku, 2 łyżki oleju,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.